Podden – 3. De praktiska vardagstipsen

I detta avsnitt pratar vi om vad man som individ kan göra i vardagen. Alla behövs för att vi ska kunna förändra världen och alla bör göra så mycket de kan. Men ibland kan det kännas svårt.

Du är viktig, men du ska inte behöva känna att du har hela världen på dina axlar. Vi är här tillsammans och om vi alla gör något blir det hela mycket enklare. Här får du en del tips på vad du kan göra, vi har samlat dem på bloggen och kommer fylla på och utöka den listan hela tiden. Du hittar den under Gör något i menyn.

Förutom alla praktiska tips pratar vi om varför vi konsumerar som vi gör, hur vi försöker fylla något tomrum inom oss. Kanske kan vi försöka fylla det tomrummet med något annat än saker? Om de ens behöver fyllas. Men istället för att köpa mer kläder kanske man kan laga sina kläder, så känns det som att man gör något. Vill du ha nya kläder så byt med en kompis.

Genom att medvetet handla kan vi göra skillnad. Vi blir påverkade av reklam hela tiden, mer än vad vi vill erkänna och det påverkar våra val när vi handlar. Du väljer gärna något du känner till. Men ta tid på dig, tänk efter. Behöver du det just nu, var kommer produkten ifrån, vad är den gjord utav? 

Hoppas du kan ha nytta av våra tips och kom gärna med dina egna till oss. I slutet finner du en guidad meditation med Johanna.

Vill också tacka Repamera som vi i detta avsnitt haft ett samarbete med. De är din skräddare på nätet som hjälper dig med dina kläder och skor. Du får 10% rabatt om du använder rabattkod Tillsammanspodden10 när du gör din beställning.

Kram!

Johanna & Michael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *