Podden – 4. Tina Ikonomidou

Denna gången har vi träffat Tina Ikonomidou som gick från att vara företagsledare till att börja tänka mer på mänsklig hållbarhet och holistisk hälsa. Hon driver tillsammans med sina kollegor företaget Helhetsakademien i Helsingborg där de arbetar med helhetshälsa på olika sätt och nu även agerar som företagshälsa.  

Häng med på detta spännande samtal om livet och hur vi påverkas av det men även hur vi kan påverka det själva. Vi pratar om mänsklig hållbarhet som en viktig del när vi pratar om hållbarhet som helhet och berör även ämnet om mental (o)hälsa.

Vi pratar om enkla sätt att göra världen bättre som till exempel sopsortering och hur man även kan applicera det begreppet på sig själv. Man måste rensa bland skiten, både inne och ute och inte samla på hög.

Sen funderar vi på om den yngre generationen har en högre medvetenhet om världen i stort och hur det i så fall kan komma sig. Beror det på miljö och uppväxt eller kommer det medfött någonstans inifrån? Kanske är det en uppfattning man fått inom den krets man rör sig.

Samtalet leder in på att vi i vår värld har tappat konceptet “vi” och istället ersatt det med “jag” och hur det påverkar hur vi mår och tar hand om varandra. Men att vi nu är på väg tillbaka till att hitta vårt vi igen genom att titta inåt i oss själva.

Med tanke på Tinas bakgrund inom en värld med fokus på karriär pratar vi också om prestige, och hur man bemöter livet när det plötsligt ändras mot en riktning man inte riktigt är van vid eller förberedd på.

Lyssna och njut av ett mycket givande samtal om hållbarhet och andlighet.

Vi vill också tacka Repamera som är en skräddare på nätet. Dit kan du skicka dina kläder och skor för lagning eller kanske sy in dina för stora byxor. Du som lyssnare på Tillsammanspodden får 10% rabatt om du anger koden Tillsammanspodden10 när du gör din beställning.

Veckans utmaning
Vad får dig att må bra? Dela och prata med en vän om det och se vilka ny nyanser som kan komma fram inom dig själv.

Tack för att ni lyssnar!

Kram <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *