Vi skapar tillsammans

Mikael Karlsson, förbundsordförande Tillsammansskapet, pratar i Höör

Igår var jag och lyssnade på Förbundet Tillsammansskapets ordförande Mikael Karlsson som besökte det lokala initiativet Tillsammans Höör. Vi började med att några av oss åt middag med honom innan och vad fint det är när människor kommer samman och pratar om vad de brinner för och vill förändra. Så mycket kärlek fyller rummet.

Alaa Bukhari, styrelsemedlem i Tillsammans Höör och Förbundet Tillsammansskapet

Det pratades om hur vi arbetar för en förändring i vårt samhälle men också om hur viktigt det är att börja med sig själv, att visa vilken förändring det är man vill se runt sig. Och det gör Tillsammans Höör väldigt bra. De vill samla människor, skapa möten och bygga broar och de gör det. Det började som ett sätt att arbeta för integration av nyanlända och det har byggts en stark grund i Höör. Nu vill de ta det ett steg längre, med sitt samarbete med Alla Höör Ihop och skapa en mötesplats där alla är välkomna.

Det pratades om splittringspolitik i Sverige där grupper sätts emot varandra, pensionärer mot invandrare, män mot kvinnor, unga mot gamla. Men framförallt pratade vi om hur vi kan göra för att förändra det, visa att det går att umgås och arbeta tillsammans över dessa gränser. Och inte bara pratas det om det, det görs redan idag!

Tillsammans arbetar människor från olika länder och kulturer, åldrar och kön, utbildning och bildning. Här är ett fint exempel på att en bättre värld redan är här!

Kram,
Michael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *